donderdag 5 juli 2007

Dinsdag 3 juli (Rosyth - Strathyre)


08u00 's morgens, we worden wakker op de boot vlak voor Rosyth. Na een lekker ontbijt achteraan op de boot in een salon in het zonnetje was het tijd om te ontschepen. We waren nog niet in Schotland en we waren al bijna onze fiets kwijt. Na wat heen en weer gecross over de boot waren we dan toch op het juiste dek en weg waren we. Het was even wennen, al dat links gedoe, maar tegen 10 voor 12 waren we dan eindelijk toch vertrokken.







Het was een schitterend weertje, maar toch was het vrij lastig om vooruit te geraken. Het eerste stuk tot Stirling waren zeer lastig via drukke banen. De enige alternatieven die er waren (National Cycle Network), gingen via omwegen, dus we gingen vrij langzaam vooruit. Na Stirling (17u00) waren we dan toch al een heel eind weg. We tankten even water bij bij een lieve oude dame naast het park van "Bridge of Allan". (Kristy was al heel blij toen ze daar haar zonnebril kon gebruiken, terwijl ze even uitrustte op een bankje in dat park.) Hierna reden we een stuk rustiger de eerste Highlands binnen. Tegen half 9 en 86 km verder, kwamen we dan aan in Strathyre waar we een plekje vonden midden in het bos om wild te kamperen. Het bleek uiteindelijk toch geen ideaal plekje te zijn. Onze tent stond nog maar net recht, of een regelrechte muggenaanval (midgets) kwam op ons af. (Kristy was heel blij met haar netjes) (en Filip en Pieter ook;-)).



We aten zo goed en zo kwaad als we konden onze grote hoeveelheid pasta met een klein beetje lopende saus op (verkeerd gekocht) en kropen al snel onze tent in. We sliepen in no time!

Geen opmerkingen: