zaterdag 7 juli 2007

PS: Ik en Filip zijn er alle twee door met onderscheiding, hoorden we gisteren, in 'The White Sands of Morar'! We hebben beiden ongeveer 70 procent. Proficiat ook aan Andy, heel het kot van Pieter, en vooral ook aan Geert en Evy met hun Frannetje;-)

Zaterdag 7 juli: Broadford - Tarbert (+/- 67 km)

ONS KAMPEERPLEKJE VAN DE VORIGE NACHT (Broadford): ergens voor die bomen rechts vanachter...


We zitten nu dus nog in Portree, maar we gaan dus nog net tot op de Hebriden. Het is hier lastig fietsen, veel op en neer, heel wat auto's (we zitten weer op hoofdweg:-s), regen en wind, en lastige Schotten die hun wc enkel voor hun eigen kampeerders houden. Maar al bij al komen we wel goed vooruit...



Nu gaan we hier nog lekker wat gaan shoppen, en als we nog een plekje vinden in de pub, doen we dat er ook nog bij...

Vele winderige en regenachtige groetjes
Pieter, Filip en Kristy

PS: we hebben een pak mooie foto's, maar geen tijd, noch mogelijkheid om ze hier op de site te zetten, misschien later...

Vrijdag 6 juli: Fort William - Broadford (96km)

Hallo iedereen, we zijn ondertussen aangeland in Portree. Straks fietsen we verder naar Uig, waar we om 6u de boot hebben richting de Hebriden. Dan volgt een vrij rustig dagje, zondag is rustdag, tot Stornoway.



Onze overnachting in Fort William was geweldig, een heerlijk zacht bed en een bijzonder lekker ontbijt, op zijn schots, met sausages en al (behalve voor Kristy, die liever fruit had...). We waren al snel weg richting Isle of Skye. In Glenfinnan hebben we een heel eind meegereden met de trein van Harry Potter, die ons bijna kon volgen, maar dan toch uiteindelijk moest afhaken...;-)
Na Glenfinnan werd de weg een heel stuk ruwer, en het weer keerde ook weer om. Vanaf het moment dat we de Oceaan in zicht kregen, begon het te regenen, tot op onze ferry in Mallaig. Niettemin was het een prachtige route, met heel fraaie panorama's.



Om half 6 waren we op Skye, we hebben daar nog een heel eind gefietst, het was weer mooi weer en de auto's waren ook nergens meer te bespeuren, niets dan goed nieuws dus. We overnachtten aan een inhammetje aan de zee, net voorbij Broadford. Echt heel mooi! De midgets moesten het onderspit delven tegen onze netjes en spuitbussen. Het was een mooie avond, waar we ook vroeg sliepen. 95 km is best wel een eindje, vooral in die massa's aan bergen...

donderdag 5 juli 2007

donderdag 5 juli (Kingshouse - Fort William)

GELUKKIGE VERJAARDAG, PAPA PIETER!!!!! :-D vanavond een lekkere whiskey derop!

We leerden bij deze morgen. Net zoals de andere kampeerders waren we om 7u op en volop aan het inpakken voor de rit uit de Highlands naar Fort William. Dit was de eerste dag dat we echt Schots weer over ons kregen. Al bij al viel het nog mee. We waren met zijn allen als pinguins ingepakt en we reden enorm vlot door naar Glen Coe. Naar beneden!!! Tegen 10u00 zagen we voor het eerste de oostkust (al was het nog maar vanuit een zijtak-rivier). Door de regen zijn we amper gestopt, we reden vlot door naar Fort William en na 46 km en 3 uurtjes rijden waren we er dan. Om 1 uur waren we dan gesettled in een Bed & Breakfast even voorbij Fort William.



Ondertussen hangt alles daar te drogen, de kamer hangt volledig vol, en voor vanavond staat er een grote steak op de menu (als we er een vinden). In ieder geval gaan we goed slapen! Nu zijn we aan het rondlopen in het stadje hier, en het is ook al weer mooi weer hier!

We hopen morgen te vertrekken tegen 9u, zodat we de echte Harry Potter Stoomtrein te zien krijgen in Glenfinnan. Om 18u00 's avonds nemen we dan de boot richting "Isle of Skye". Hopelijk tot gauw. We hopen op internet te geraken in Stornoway, over een tweetal dagen!

Woensdag 4 juli (Strathyre - Kingshouse)

We waren veeeeeeeeeeel te laat wakker, gevolg, pas om 11u30 goed en wel onderweg. We waren gelukkig wel goed wakker tegen dan;-). We snelden weg uit het bos, supersnel weg van de vreselijk lastige muggen. We wasten ons en tankten bij in het dorpje en weg waren we, richting Killin en verderop de echte Highlands. We brunchten op een klein bruggetje na een flinke klim. Kristy zag haar eerste hert, maar jammer genoeg ook de eerste teek. Tegen vandaag staat onze teller al op 6: Kristy 3, Pieter 2 en Filip 1. (Kristy was weeral blij dat ze haar pincet kon gebruiken, niet voor niks bij) We keep watching!




Hierna deden we nog een welverdiende stop in Crianlarich, waar we een lekker bakje druiven kochten met twee flessen sportdrank en deze keer de juiste saus voor onze pasta. Die avond zouden we opnieuw wild kamperen. Na 72 km kwam Filip dan toch die genadeloze Schot met zijn hamer tegen en we moesten sebiet een slaapplaats vinden. We hebben geen km meer verder gereden en we vonden toch een fantastisch plekje vlak voor Glencoe. Deze keer was de pasta al heel wat beter gelukt, en bleven de muggen ook weg (we zaten heel wat hoger).




Dinsdag 3 juli (Rosyth - Strathyre)


08u00 's morgens, we worden wakker op de boot vlak voor Rosyth. Na een lekker ontbijt achteraan op de boot in een salon in het zonnetje was het tijd om te ontschepen. We waren nog niet in Schotland en we waren al bijna onze fiets kwijt. Na wat heen en weer gecross over de boot waren we dan toch op het juiste dek en weg waren we. Het was even wennen, al dat links gedoe, maar tegen 10 voor 12 waren we dan eindelijk toch vertrokken.







Het was een schitterend weertje, maar toch was het vrij lastig om vooruit te geraken. Het eerste stuk tot Stirling waren zeer lastig via drukke banen. De enige alternatieven die er waren (National Cycle Network), gingen via omwegen, dus we gingen vrij langzaam vooruit. Na Stirling (17u00) waren we dan toch al een heel eind weg. We tankten even water bij bij een lieve oude dame naast het park van "Bridge of Allan". (Kristy was al heel blij toen ze daar haar zonnebril kon gebruiken, terwijl ze even uitrustte op een bankje in dat park.) Hierna reden we een stuk rustiger de eerste Highlands binnen. Tegen half 9 en 86 km verder, kwamen we dan aan in Strathyre waar we een plekje vonden midden in het bos om wild te kamperen. Het bleek uiteindelijk toch geen ideaal plekje te zijn. Onze tent stond nog maar net recht, of een regelrechte muggenaanval (midgets) kwam op ons af. (Kristy was heel blij met haar netjes) (en Filip en Pieter ook;-)).



We aten zo goed en zo kwaad als we konden onze grote hoeveelheid pasta met een klein beetje lopende saus op (verkeerd gekocht) en kropen al snel onze tent in. We sliepen in no time!

maandag 2 juli 2007

Superfast Ferry with Superslow Internet

We hebben vanavond de boot gehaald, na een sprintje van 95 kilometers met serieus tegenwind EN een wonderbaarlijke genezing van Filip (keelontsteking). We zitten nu ergens tussen de UK, Belgie en Noorwegen en gaan nu onze zetel opzoeken voor een goeie nachtrust. Alles verloopt dus volgens plan. We komen morgen om 12u Belgische tijd aan en we beginnen daar aan ons eerste ECHTE fietstocht in het regenachtige, heuvelachtige, schaapachtige en niet-voor-fietsers-geschikte Schotland! See you soon, lads! AAaairgh! ;-)