zaterdag 7 juli 2007

Vrijdag 6 juli: Fort William - Broadford (96km)

Hallo iedereen, we zijn ondertussen aangeland in Portree. Straks fietsen we verder naar Uig, waar we om 6u de boot hebben richting de Hebriden. Dan volgt een vrij rustig dagje, zondag is rustdag, tot Stornoway.



Onze overnachting in Fort William was geweldig, een heerlijk zacht bed en een bijzonder lekker ontbijt, op zijn schots, met sausages en al (behalve voor Kristy, die liever fruit had...). We waren al snel weg richting Isle of Skye. In Glenfinnan hebben we een heel eind meegereden met de trein van Harry Potter, die ons bijna kon volgen, maar dan toch uiteindelijk moest afhaken...;-)
Na Glenfinnan werd de weg een heel stuk ruwer, en het weer keerde ook weer om. Vanaf het moment dat we de Oceaan in zicht kregen, begon het te regenen, tot op onze ferry in Mallaig. Niettemin was het een prachtige route, met heel fraaie panorama's.



Om half 6 waren we op Skye, we hebben daar nog een heel eind gefietst, het was weer mooi weer en de auto's waren ook nergens meer te bespeuren, niets dan goed nieuws dus. We overnachtten aan een inhammetje aan de zee, net voorbij Broadford. Echt heel mooi! De midgets moesten het onderspit delven tegen onze netjes en spuitbussen. Het was een mooie avond, waar we ook vroeg sliepen. 95 km is best wel een eindje, vooral in die massa's aan bergen...

Geen opmerkingen: