zaterdag 14 juli 2007

De finishplannen: Inverness - Edinburgh

Allereerst, GELUKKIGE VERJAARDAG MAMA FILIP!!!

We hebben vandaag een heerlijk dagje Inverness gehad. Hier is in feite niks te zien, we hebben een vijftal mensen gevraagd of we hier niks konden doen of zien, maar het was telkens negatief. We zijn dan maar wat gaan shoppen achter souvenirs en andere prularia (eten enzo). We hebben vanavond lekker Belgische kost, echt heeeel veeeeel, gegeten: Cipolatta's met patatjes en bloemkool/broccoli. Heerlijk, zeker met al de varia aan kruiden uit de plaatselijke kruiden (het chinese kruidentuiltje toch maar niet geprobeerd...;-))

We posten nog even om onze fietsplannen voor de komende dagen door te geven. Het blijkt toch heel erg lastig (en duur) om de trein te nemen, en de beentjes zijn trouwens nog lekker fris ook:-D DUS we gaan nog door het Cairngorms National Parc rijden. Dan mijden we ook Edinburgh zelf waarschijnlijk, maar dat geeft niet echt. Inverness was al groot en druk genoeg, veel liever in de rustige natuur. We hebben een dag op reserve, maar die gaan we gebruiken om de dagen wat rustiger in te delen.

Zondag: Inverness - Glenlivet
Maandag: Glenlivet - Ballater
Dinsdag: Ballater - Perth
Woensdag: Perth - Rosyth

Donderdag hebben we dan over (onze boot vertrekt pas rond 18u00 of zoiets). We zien wel hoe we dat indelen. Vermoedelijk gaan we een extra dagje rond Ballater blijven hangen. We mikken dan om woensdagavond in Perth te zijn en donderdag de laatste 40 km tot in Rosyth te rijden.

We gaan zeker nog een whiskey distillery bezoeken in Glenlivet. Dat is voor maandagmorgen. Daarnaast passeren we ook nog Balmoral Castle, Corgarff Castle, Cawdor Castle en veeeeeeeel natuur!! Zo, dat was het dan, internet komen we ten vroegste tegen in Perth, dus woensdagavond. En anders zeker op de boot. Vrijdag komt onze boot aan en daar ligt het einde van onze vakantie, jammer genoeg...

Maar nu nog even volop genieten!!! Cheers!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

halo filip!
we willen asap weten of je bij tante josé gaat overnachten of dat we je komen halen in zeebrugge. zij wil wel gans haar kot voor jullie kuisen maar als het niet nodig is ? jan de winter wil dat weekend op bezoek komen ..liefst als jij er bent. er is een western party in mere (21 juli) ga jij ook mee ?
je jarige mama xxx

Kristel zei

Hey,

Wil jullie nog even aanmoedigen voor jullie laatste dagen.
Door mijn eigen drukke leventje heb ik de reis niet echt kunnen volgen. Mijn excuses! Maar aan de mooie foto's te zien was ze zalig.
Geniet er nog van en niet te veel lekke banden meer!
Filip, in Augustus spreken we wel nog eens af, hé.

Anoniem zei

Hey,

Nu mijn laatste buitenlandse vrienden vertrokken zijn uit Gent, is het tijd voor nog e verslagske. Merci voor uw berichtje voor HocRock trouwens, Pieter. Het was minder dan vorig jaar, iets minder volk en ongeveer de helft minder bier verzet. Twas dan ook geen 30 graden zoals vorig jaar. De organisatie verliep wel vlekkeloos: medewerkers teveel achter de bar en maar liefst zeven mensen om op te kuisen achteraf, kheb gewoon mijne slaapzak moeten gebruiken!
Gisteren dan op de Gentse Feesten: superwarm dagske van 30 graden dus heeeel veel terrasjes gedaan! :-p
Kga vanavond nog met Saskia naar Chris Hageland en morgen terug naar huis, de plicht (scouts) roept!
Veel succes nog en superveel genot voor ulder laatste week, trap ze nog he!

Groetjes,

Raf en Saskia

Anoniem zei

Kristy,

Geef er nog 'n goei lap op. Na zoveel regenweer, kan je nu wellicht de wereld aan ... ;-).

Even een blijde boodschap:
Ons Isabel en Gino zijn de fiere ouders geworden van DAAN. Hij zag kort voor middernacht het levenslicht ....

groetjes
Ria & Co (Torfscollegaatjes)

thuisfront zei

Hey, Kristy en Co
Ik hoop dat de pech ondertussen is opgelost zodat jullie er woensdag en donderdag nog twee prachtige fietsdagen van kunnen maken.
Na deze vakantie kunnen jullie gerust als jobstudent bij de fietsenmaker gaan werken, ervaring geen probleem.
We kijken alvast uit naar vrijdag!
Nog veel trapgenot.
Alvast een dikke proficiat voor deze sportieve vakantie, je moet het toch maar doen.
Groetjes

Unknown zei

Hey Filip en zijn twee reisgenoten

Ik heb uw blog nu maar gezien dus kan ik u maar steunen voor de laatste loodjes van het traject.

Ik denk dat je het daar wel goed gesteld hebt. Het weer ziet er op de foto's ook niet zo goed uit (zoals in België) maar er bestaat nog altijd Photoshop.

Je komt vrijdag terug hé.
Spreken we dit weekend eens af of dan nog uitrusten van de fietsreis?

Slu

Benjamin

thuisfront zei

Hallo daar alle drie,

Hopelijk blijft de pech achterwege en kunnen jullie ontspannend de ronde uitrijden. Naar ik heb gehoord wordt de dame in kwestie nog al in de watten gelegd. Maar ja als je een vriend in de buurt hebt kan het niet anders. En na het nieuws van vorige week? Geniet verder en hopelijk zien we vrijdag gelukkige en tevreden fietsers in België. Tot ergens in het Waasland.
Groeten