vrijdag 13 juli 2007

Vrijdag 13 juli: Cromarty - Inverness (45 km)


Twee vroege vogels, Pieter en Kristy, zijn vanmorgen lekker vroeg opgestaan. Het was een prachtig weertje en we besloten een fikse ochtendwandeling te maken. Om halfzes waren we uit de veren en de zon stond eigenlijk al vrij hoog... We liepen een ommetje van een viertal kilometer, naar boven uitkijkend over onze slaapplek in Cromarty. Heel mooi! Terug beneden aangekomen hebben we ons handtekening achtergelaten op het strand en gingen we lekker gaan eten. Cornflakes en boterhammetjes.



Dan begon vrijdag de dertiende pas echt. We waren de hoek nog maar net om of Filip reed lek. Alweer de achterband, dus dubbel zo lastig, alweer. Even later bleek ook zijn spaak gebroken en zijn wiel bijgevolg ook met een knik te draaien. We repareerden alles zo goed en zo kwaad we konden en besloten een fietsenmaker op te zoeken in Inverness. Voor de rest ging alles vlot, het was een fijne en zeer rustige rit (maar 45 km).



Ergens in de namiddag waren we dan in Inverness, de grootste stad tot nu toe. Wat een schok! Het was weer helemaal wennen om mensen, en vooral om auto's te zien. Onvriendelijk en snel, bijna net zoals in Belgie...;-) Na heel wat geharrewar over en onder de autoweg zijn we toch maar afgestapt en te voet tot op ons youth hostel gestapt. De fiets werd binnengedaan en nu hebben we hier net een volledige kip, massa's rijst met zoetzure saus en twee pizza's binnengespeeld... Nog geen halfuur nadien zijn we alweer aan het snoeperen en straks gaat de fles wijn en de chips open. Het mag ook eens wat meer zijn he...


Morgen blijven we een volle dag in Inverness en overmorgen zien we wel weer... Tot de volgende!!

1 opmerking:

Anoniem zei

hai,de mama
we zijn echt benieuwd naar nog meer beelden en nog meer nieuws.hier loopt alles naar gewoonte,nogal druk.zou het mogelijk zijn het verloop van het einde van jullie vakantie eens door te geven, dat weekend wordt precies nogal druk?