dinsdag 10 juli 2007

Dinsdag 10 juli: Ardvreck Castle - Durness (75 km)

Yes, vandaag mochten we rustig uitslapen, maar ook niet te lang... Half 9 eruit dus en rustig opbreken. Het weer was jammer genoeg volleeeeedig omgekeerd, sja in Schotland weet je blijkbaar nooit... Het regende weer van die alledaagse Schotse miezer, en de wind stond ook behoorlijk fel. Om het nog wat erger te maken, moesten we direct een zware klim beginnen. Swat, we begonnen eraan, want de berg zou zich niet verzetten. En na de eerste volgden er nog een heel pak. Tot aan Scourie was er absoluut geen ontkomen aan, zware tegenwind en veel bergop - bergaf! We kwamen in Scourie aan en besloten enorm veel eten in te slaan. Lekker muesli en een lekkere boterham deden al veel, maar de pakken snoep en koeken zouden de hele namiddag en avond goedmaken;-)


De route na Scourie was een stuk beter. Eerst vreesden we de 3 pijltjes-driehoekjes die op onze kaart stonden, dit waren blijkbaar zwaardere klimmen dan de voorgaande. Het bleek toch heel erg mee te vallen. We gingen de eerste berg zwaar omhoog, maar daarna ging alles vlot windmee, en naar beneden. De kilometers gingen vlot. In de buurt van de kust was het relatief vlak, de regen was schaars en heel de omgeving was omhuld met mist. Tot aan The Kyle of Durness stopten we niet. Daar ging ineens alles open en zagen we een pracht van een meer. Nog een bergje over en we waren in Durness.


Nu zitten we in een gezellig hostel, midden in Durness, samen met een bende Amerikanen, een visser uit Birmingham en nog wat van dat. Heel tof allegaartje dus. Het is hier in Durness vrij goed voorzien allemaal, beter dan verwacht. Er staat een Spar om de hoek, we hebben internet en we zitten droog binnen en er wacht ons een goed bed. Morgenvroeg gaan we eens zien naar The Cape of Wrath (meest noordelijke punt Schotland), met de bus deze keer :-D, Joepieeee! Ook de Smoo Caves (grotten) gaan we zeker eens bezoeken. Voor de middag gaan we zien waar we gaan geraken. Vermoedelijk wordt het niet verder dan Allnabad (aangezien we een hele morgen nog in Durness blijven). De volgende dag gaan we iets voorbij Lairg proberen geraken en daarna liefst zo snel mogelijk naar Inverness (vrijdagavond?)


En jawel, foto's zijn hier weer mogelijk... (Kijk zeker eens terug naar de vorige foto's)

1 opmerking:

Anoniem zei

toffe foto's!! alles loopt blijkbaar normaal: regen ,wind en grote honger.morgen komt een rustdag zeker,geniet er maar van. we verwachten nog meer foto's.
christof heeft alles behalve vakantie: weer werk van de unief,veel werk van nonkel marc.filip je bent op het juiste moment weg.
nog veel plezier aan de 3 musketiers.groot nieuws kim clijsters is in verwachting.