woensdag 11 juli 2007

Vakantie in Durness (65 km)


Even tussendoor, terwijl we nog enkele foto's opladen. We hebben vannacht echt SCHITTEREND geslapen. En gisteravond was ook heel leuk. We zaten lekker binnen, naast het stoofke, alles is proper gedroogd en we hebben veel en lekker gegeten. We kregen van de visser uit Birmingham de resten van een vers gevangen "trout" van zo'n dertig cm lang als voorgerechtje. Daarna volgde ons hoofdgerecht: lekkere kippefilets met een halve kilo rijst en drie grote blikken perzikken. Daarna kregen we nog een heuse kaasschotel met wijn en openden we nog twee pakken koekjes... Meer als genoeg dus. De Single Malt whiskey, daar zijn we maar wijselijk afgebleven.

Het was een fijne avond, met hele losse babbels met mensen van alle kanten uit de wereld. Na de 4 Amerikanen (California) en de visser uit Birmingham, kwamen er ook nog drie Franse meisjes (Geneve) binnen en een drietal Spanjaard-Italiaan-Engelse. Best wel grappig soms.

Vanmorgen zijn we naar de ferry gegaan voor Cape Wrath, maar we waren net te laat. Zoals je de deur van de trein voor je neus ziet dichtgaan, zo zagen we de boot net vertrekken vanop de pier. Niet aan te doen, we verliezen te veel tijd om te wachten op de volgende, dus gaan we maar rustig afzakken via de noordkust, en vooral veel proberen stoppen... Lekker de toerist uithangen dus!:-D


1 opmerking:

Andy zei

Hallo zus, pieter en filip
Net terug uit de Franse Alpen.
Leuke groep, toffe sfeer, plezante week...
Enkel, zoals overal blijkbaar, is het weer een beetje tegengevallen.
Alles gehad: eerste en laatste dag zon en de overige vier dagen afwisselend sneeuw, regen, mist, wind, hagel,...
1 top van de 2 kunnen beklimmen, maar toen we er net opstonden, sloeg het weer nogmaals om en zagen we enkel nog sneeuw en wolken.
Maar alles ging vlot, zeer snelle groep, niemand die niet meekon, niemand gekwetst, alleen ik heb even kennisgemaakt met een kleine rots verstopt in een sneeuwplek. In principe paar draadjes nodig in m'n knie, maar in de bergen zijn geen dokters he... en ik heb er verder geen hinder van gehad.

Geniet nog van jullie vakantie!
Groeten