maandag 9 juli 2007

Zondag 8 juli: Tarbert - Stornoway

We hebben zaterdagavond de boot nog gehaald naar Tarbert, weliswaar met een heel eind vertraging. Net buiten Tarbert hebben we dan ook ons tentje opgezet langs de kant van de weg, in de wind, in de regen en tussen de schapen. Het was duidelijk dat de Hebriden toch iets helemaal anders was dan het vasteland.



De volgende dag was rustdag, we waren dan ook vroeg uit de veren om snel naar Stornoway te kunnen fietsen. Door de regen hebben we bijna zonder stoppen onze 50 km gedaan. Het was een stuk bergachtiger dan verwacht in het begin, maar al gauw werd het toch wat platter. We kregen ook een duwtje in de rug door de felle westenwind uit de Oceaan (eindelijk meewind, en hoe!). Om halftwee kwamen we aan op onze camping in Stornoway, we hebben onze was gedaan, twee uur lang. De tumble-dryer werkte niet goed genoeg voor ons, dus kozen we voor de old-fashioned way: alles aan de draad. Gelukkig regende het vanaf toen niet meer voor de rest van de avond en nacht. Mirakel!!



Zondag is alles gesloten, maar opnieuw wonder boven wonder, er was toch nog 1 restaurantje open. Daar hebben we super gegeten (vis) en gedronken (Guinness). Daarna hebben we nog gezellig gekaart tot we de deuren konden sluiten. Hierna recht de tent in, want de volgende dag moesten we vroeg uit de veren (5u) om onze boot te halen naar Ullapool.


Geen opmerkingen: