maandag 9 juli 2007

Maandag 9 juli: Stornoway - Lochinver




Vanmorgen waren we als eerste uit de veren, en het was nog steeds prachtig weer, het zonnetje scheen en de lucht was blauw. We haalden onze boot en ontbeten lekker in het zonnetje in de "observation lounge".

We zitten nu nog steeds vast in Ullapool, het is 1u smiddags en we hangen hier al rond vanaf 10u. Hoe kan dat...? Natuurlijk had ons Kristy eens een platte band, het moest er van komen, en bij wie beter dan bij Kristy... En het was niet zomaar een platte band, neenee, drie gaatjes ineens. Enfin, na heel wat knip- en plakwerk van Kristy en "the Force" van Pieter en Filip was het dan toch gefikst. We hebben ook al wat geld opgehaald en inkopen gedaan. Binnen tien minuten doen we de eerste kilometers van vandaag.

We hopen vanavond ergens in Lochinver te geraken, dat zal ongeveer 50 a 60 km zijn. Daar gaan we wildkamperen en lekkere macaroni met hesp en kaassaus eten. De volgende dag rijden we dan sowieso tot in Durness. Daar hopen we de volgende computer tegen te komen. Hopelijk kunnen we daar weer foto's plaatsen, want in de youth hostels is de USB-poort volledig achter slot en grendel gezet.
(HIERONDER ONS KAMPEERPLEKJE IN ARDVRECK CASTLE VAN DIE AVOND... in de twee richtingen)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé Filipke!!...en ook je 2 maatjes!
Eerst en vooral nen dikken dikken proficiat met je onderscheiding eh! Amai, das nogal nen extra boost zeker nu om de highlands verder aan te kunnen! Het ziet er alvast een leuke en spannende vakantie uit met het halen van die boot en de lekke band enzovoort. Allez, wij volgen je verder en nog veel succes alle drie!

Groetjes van ons drie! xxx

Anoniem zei

hai,de mama
naar het schijnt gaat het zaterdag beter weer worden
alé coroge

thuisfront zei

fantastisch om jullie te volgen en een lekke band, het moest er eens van komen, het tijdsschema een beetje bijsturen en alles loopt terug gesmeerd.
Regen en wind dat is nu eenmaal Schotland zeker, maar ik hoop dat de prachtige natuur en de leuke ervaring deze kleine ongemakjes snel doet vergeten.
Jongens nogmaals een dikke proficiat voor jullie welverdiende resultaten.
Nog 10 fijne dagen met hopelijk iets minder regen, een stralende zon, mooie rustige wegen zodat je volop van de omgeving kan genieten.

Kristy en co amuseer jullie en succes. (leuke om jullie te volgen)

Anoniem zei

Ik krijg het hier al aardig moeilijk om de beentjes stil te houden. Voor mij ng even geduld tot 3 september, maar ik geniet reeds met volle teugen van de ervaringen en gebeurtenissen die op deze site te bespeuren zijn. In ieder geval een zalig idee, deze blogspot.
Het enthousiasme om te vertrekken is bij mij alleen ng maar toegenomen!
Laat ons hopen dat jullie ng mogen genieten van vele dagjes fietsplezier zonder al te veel ongemakken.
Tom

thuisfront zei

Als ik dit allemaal lees kom ik tot het besef dat die prachtige 'Ronde van Schotland' een geweldige voorbereiding heeft gekend. Buiten de vervelige regen loopt alles uitstekend, dit verdient allezins een dikke proficiat.
Het is voor jullie een geweldige ervaring. Jullie zelfstandigheid zal enorm verrijkt worden.
Ook een dikke chapeau voor de goede studenten, ze hebben het toch weer gedaan. Hier alles OK, buiten de weersomstandigheden. We blijven de schotse koers volgen. Wie had dat gedacht, de computer heeft toch ook voordelen.
Groeten. Een fiere Papa